Pasadena Roof Orchestra
Bild mit Bläsern Pasadena Roof Orchestra
"Rhythm Is Our Business"
"If you want to be in, you must hear this band!", 'Der Musikmarkt' cited a German review in 1975
"If you want to be in, you must hear this band!", 'Der Musikmarkt' cited a German review in 1975

ONTDEKKING OP ZOLDER

Het Pasadena Roof Orchestra werd in 1969 opgericht door meesterbakker John Arthy, een uitgesproken fan van de big band dansmuziek uit de jaren '20 en '30. Deze contrabas- en sousafoonspeler ontdekte op een oude zolder meer dan 1000 vergeelde originele Swing- en Dansarrangementen uit de periode 1920-1940. (voor details zie Geschiedenis). Herfst 1974 kwam de eerste langspeelplaat uit die begin 1975 op de muziekbeurs MIDEM in Cannes aan het publiek werd gepresenteerd. Hierna volgde de eerste tournee.
 

In 1993 werd na succesvolle optredens rond de wereld de eerste Amerikaanse tournee afgesloten. 75 dagen van Seattle via Los Angeles, Arizona, Texas, Chigago, New York, Florida tot het "Ambassador Theater" in Pasadena. In 2001 volgde een nieuwe tournee van 6 weken door de Verenigde Staten.

 
Het succes bracht het orkest naar Hongkong, Kuala Lumpur, Dubai, Abu Dhabi en kriskras door Europa tot de Royal Festival Hall London, de MIDEM in Cannes, de Musikhalle Hamburg, het Prinzregententheater München, en het Montreux Jazzfestival.
 
Robbie Williams liet zien ook overtuigd te zijn van de fantastische sound van het orkest...

previous next