Bild mit Bläsern
"Rhythm Is Our Business"
Duncan Galloway and the orchestra in Dublin, 2007
Duncan Galloway and the orchestra in Dublin, 2007

SWING THAT MUSIC!

Al meer dan 30 jaren raakt het publiek over de hele wereld in vervoering door het engelse Pasadena Roof Orchestra met haar mix van swing- en dansmuziek uit het begin van de vorige eeuw, de jaren 20-40. Swing is meer dan een muziekgenre; Swing is levensvreugde met een aanstekelijke beat. Haar wortels liggen bij de vooroorloogse dansorkesten en de jaren 20 van de vorige eeuw, de zogenaamde "Roaring Twenties", het tijdperk waar de swing big bands hun inspiratie vandaan haalden.

In tegenstelling tot andere muziekstijlen is Swing nooit uit de mode geraakt, en tot op de dag van vandaag neemt haar populariteit toe. Een belangrijk aandeel in deze toenemende populariteit is te danken aan het Pasadena Roof Orchestra.
 
De muziek van het orkest heeft rond de tweede wereldoorlog een grote rol gespeeld bij de toenmalige jeugd. Ook vandaag de dag trekt het Pasadena Roof Orchestra niet alleen een jong publiek maar laat tevens een nieuwe generatie van jonge muzikanten kennismaken met haar muziek Het orkest heeft net zoals haar inspirerende voorbeelden, de bands uit de 20er en 30er jaren, in de loop der jaren een legendarische reputatie opgebouwd.
 
Sinds 1974 zijn 40 geluidsdragers (LP's, singles, CD's en DVD's) met daarop meer dan 300 titels uitgebracht. De tijdloze sound van het orkest ligt hieraan ten grondslag. in Japan zijn onlangs de allereerste 5 LP's van het Pasadena Roof Orchestra op CD heruitgegeven.
 
Wanneer het om authentieke swingmuziek gaat kent het orkest zijn gelijke niet...

previous next