Bild mit Bläsern
"Rhythm Is Our Business"
Duncan Galloway and the orchestra in Dublin, 2007
Duncan Galloway and the orchestra in Dublin, 2007

SWING THAT MUSIC!

I over 30 år, har engelske Pasadena Roof Orchestra, begeistret publikum over hele verden med sin musikk. Orkesteret presenterer swing- og dansemusikk fra perioden 1920-1940. Swing er mye mer enn en musikalsk sjanger : Swing er livsglede og begeistrende rytmer. Røttene ligger i band fra førkrigstiden og 1920 tallet, også kaldt "The Roaring Twenties", det var også her de store Swingband senere hentet sin inspirasjon. I motsetning til andre musikkstilarter, har swing overlevd i flere tiår, og vinner stadig og tiltagende ny popularitet. Pasadena Roof Orchestra har hatt en markant rolle i å holde Swing i live, og å begeistre et stadig voksende publikum.

 

I etterkrigstiden, sørget Swing for å spre glede og optimisme. I dag tiltrekkes ikke bare unge tilhørere av stilarten, men også nye musikere finner tilhørighet i sjangeren. Pasadena Roof Orchestra har ett legendært rykte, lik orkesterets forbilder fra 1920 og 1930- tallet. Fra disse henter også orkesteret sin inspirasjon.

 

Siden 1974, er det utgitt 40 forskjellige LPs, singler, CDer og DVDer, med til sammen over 300 tittler I Japan ble for kort tid siden, de aller første fem LP plater av Pasadena Roof Orchestra, utgitt som CD:

 

Når det snakkes autenstisk Swing, stiller Pasadena Roof Orchestra strenge musikalske krav....

 

previous next