Pasadena Roof Orchestra
Bild mit Bläsern Pasadena Roof Orchestra
"Rhythm Is Our Business"
Duncan Galloway and the orchestra in Dublin, 2007
Duncan Galloway and the orchestra in Dublin, 2007

SWING THAT MUSIC!

I over 40 år, har engelske Pasadena Roof Orchestra, begeistret publikum over hele verden med sin musikk. Orkesteret presenterer swing- og dansemusikk fra perioden 1920-1940. Swing er mye mer enn en musikalsk sjanger : Swing er livsglede og begeistrende rytmer. Røttene ligger i band fra førkrigstiden og 1920 tallet, også kaldt "The Roaring Twenties", det var også her de store Swingband senere hentet sin inspirasjon. I motsetning til andre musikkstilarter, har swing overlevd i flere tiår, og vinner stadig og tiltagende ny popularitet. Pasadena Roof Orchestra har hatt en markant rolle i å holde Swing i live, og å begeistre et stadig voksende publikum.

 

I etterkrigstiden, sørget Swing for å spre glede og optimisme. I dag tiltrekkes ikke bare unge tilhørere av stilarten, men også nye musikere finner tilhørighet i sjangeren. Pasadena Roof Orchestra har ett legendært rykte, lik orkesterets forbilder fra 1920 og 1930- tallet. Fra disse henter også orkesteret sin inspirasjon.

 

Siden 1974, er det utgitt 40 forskjellige LPs, singler, CDer og DVDer, med til sammen over 300 titler I Japan ble for kort tid siden, de aller første fem LP plater av Pasadena Roof Orchestra, utgitt som CD:

 

Når det snakkes autenstisk Swing, stiller Pasadena Roof Orchestra strenge musikalske krav....

 

previous next