Pasadena Roof Orchestra
Bild mit Bläsern Pasadena Roof Orchestra
"Rhythm Is Our Business"
John Arthy, founder of the orchestra, 1970
John Arthy, founder of the orchestra, 1970

BEGIN VAN EEN RAGE

We gaan terug naar het jaar 1969, het geboortejaar van het Pasadena Roof Orchestra, een van de meest authentieke, en stilistisch betrouwbaarste Swing- en Dansorkest van deze tijd. Wanneer het ene muzikale tijdperk opkomt, loopt een andere ten einde, in 1970 verdwijnen de Beatles.
In vele opzichten is 1969 is een belangrijk jaar. Neil Armstrong is de eerste mens op de maan, 250.000 Amerikanen demonstreren in Washington tegen de oorlog in Vietnam, voetballer Pele maakt zijn duizendste doelpunt en in Manchester doet John Arthy een belangrijke ontdekking.
 
Op een zolder in Manchester, onder tientallen jaren van stof, vindt bakker en musicus John Arthy bladmuziek met meer dan 1000 originele arrangementen van swing en dansnummers. Daaronder bevinden zich titels als: "Puttin' On The Ritz", "Minnie The Moocher", en tot zijn grote verbazing, zijn lievelingsnummer: "Home In Pasadena".
Geïnspireerd en enthousiast hierdoor richt Arthy, liefhebber van dans en bandmuziek uit de 20er en 30er jaren als bassist/sousafonist met vrienden het Pasadena Roof Orchestra op. Hij vervult tevens de rol van bandleider.
 
De eerste repetitie vindt plaats op 3 november 1969. Het daaropvolgende concert is een groot succes. Vele andere optredens volgen.
 
In 1974 wordt een concert bijgewoond door een jazzfan, werkzaam in de reclamebranche...

previous next