Pasadena Roof Orchestra
Bild mit Bläsern Pasadena Roof Orchestra
"Rhythm Is Our Business"
1976 the orchestra has already released three vinyl LPs
1976 the orchestra has already released three vinyl LPs

SUCCES OP DE PLAAT

In 1974, wanneer het Pasadena Roof Orchestra een veelgevraagd show- en dansorkest in Engeland is, wordt een concert bijgewoond door een jazzfan uit de reclamebranche. Deze David Curtis, een vriend van John Arthy's broer, is zó enthousiast dat hij meteen plannen met John maakt om het orkest internationaal op de markt te brengen. De verovering van de wereld begint.
 
Vanaf het begin staan John Arthy en zijn muzikanten bekend als een fantastisch live orkest maar als in 1974 de eerste van de vele langspeelplaten verschijnt, wordt deze engelse band zo populair dat zij haar concert-radius verder uitbreiden kan. Het daaropvolgende jaar wordt Duitsland bezocht en de basis voor een jarenlange vriendschap met het Duitse publiek gelegd.
 
Terzijde: in hetzelfde jaar wanneer het Pasadena Roof Orchestra de weg naar succes inslaat richt een zekere Bill Gates het nieuwe bedrijf Microsoft op.
 
Een jaar later heeft het orkest al 3 langspeelplaten uitgebracht en meer dan 400 nummers tijdens ontelbare radio- en tv-uitzendingen gespeelt.
 
Het Pasadena Roof Orchestra is in de loop der jaren, ondanks enkele wisselingen in haar bezetting...

previous next