Pasadena Roof Orchestra
Bild mit Bläsern Pasadena Roof Orchestra
"Rhythm Is Our Business"
John Arthy, founder of the orchestra, 1970
John Arthy, founder of the orchestra, 1970

PASADENA ROOF ORCHESTRA EN PLATESUKSESS

I 1974, Pasadena Roof Orchestra er i Storbritania for lengst ett etterspurt underholdnings- og danseorkester, hører en jazzfan fra reklamebransjen en konsert med orkesteret. David Corts, en venn av John Arthy, er så begeistret, at han straks går i gang med den internasjonale markedsføringen av orkesteret. Den musikalske verdenstriumfen, planlegger han sammen med John Plane.

John Arthy og hans menn, får tidlig et rykte som et fremragende liveorkester. I 1974 utkommer den første av mange LPer, og det britiske bandet blir så kjent, at de kann utvide deres konsertradius i stor stil. Året etter, besøker de „swingede“ artister for første gang Tyskland, og legger med det grunnstenen til et, frem til i dag bestående, vennskap mellom seg og det tyske folk.

Samme år, grunnlegges, ved siden av suksessen Pasadena Roof Orchestra forøvrig også en historisk forretnigsidee : En viss Bill Gates starter et firma, og gir det navnet Microsoft...

Ett år senere, har orkesteret allerede produsert tre LPer og offentliggjort over 400 titler i et utall av radio- og TV stasjoner.

Pasadena Roof Orchstra gjennomgår i løpet av årene en musikkforandring…

previous next